Gå til forsiden på Horsensbilleder.dk
Vi har lige nu
84013
billeder ...
Du kan købe Kildenmusen hos Din Frisør Warberg

Støt vores Drift

Overskud fra egen samling
Tilbage til Historie

Den Jydske Industri og Landbrugs-Udstilling

I sommeren 1905 blev der i Horsens afholdt en udstilling for industri og landbrug.

Udstillingen blev afholdt i Caroline Amalielund. 

 Industri og LandbrugsudstillingDe største og vigtigste udstillingsbygninger var placeret med bagsiden ud mod Østergade. Disse var en industrihal i midten, til venstre en maskinhal og til højre en hal for skov- og mosebrug.

Rundt om i parken fandtes en lang række større og mindre træpavillioner, der rummede restauranter, konditori, et arbejdende mejeri, isværk, en kunsthal osv. Samt en lang række fornøjelser for de besøgende. På hjemmesidens billeder fra udstillingen fremgår det, hvilket imponerende arbejde man har lagt i disse midlertidige træbygninger, der blot skulle fungere i udstillingens 7 uger. Den øverste del af Carolinelund er samtidig nyanlagt med små nye træer.

Længere nede i parken ud mod Sundvej var alle de mange fornøjelser placeret, såsom dansetelte, skydetelte osv.

Landsudstillingen viser produkter fra mange danske virksomheder, også mange lokale firmaer var repræsenteret bl.a. Emil Møllers telefonfabrik.

Til den store landsudstilling blev der udarbejdet et katalog, dels over udstillerne, dels med en lang række turistoplysninger om Horsens og omegn til brug for de mange udenbys besøgende, der blev trukket til byen.

Prins Christian var protektor for udstillingen og aflagde den også adskillige besøg, bl.a. ved åbningen og ved præmieuddelingen.

Udstillingen var begunstiget af et smukt sommervejr, hvilket betød at besøget blev stort. Der blev løst i alt 147.644 adgangstegn. Men hovedresultatet af udstillingen var at Horsens by, lærte at kende, hvad den formåede.Den Jydske Industri og Landbrugs-Udstilling.

Tilbage til Historie
eXTReMe Tracker